Nuffnang Latest

Wednesday, February 17, 2010

Taiping Panas!


SANGAT SANGAT PANAS!


Ok...memang la Taiping tu tempat paling lembap di Malaysia, so bayangkan la, tempat selembap tu bleh panas menggelitis sampai berpeluh-peluh tido and rasa macam tak bleh blah dah duk dalam rumah yang mana if bleh terjun dalam air terjun kat Batu Hampar tu memang heaven!!! SUPER PANAS OK! ARGHHHH!

Thats it for today...

Owh btw, Kak Ngah dah semakin ok...cuma batuk tu masih ada, ubat memang setiap 2 jam kena inhale...she told me, masa I tak sampai lagi, dia dah start nangis-nangis sebab rindukan I...I sampai je, surprisekan dia, terus dia peluk I sampai nangis-nangis...I LUV U KAK NGAHHHHHHHHH! Waaaaaaaaa! Hari Isnin balik KL pun dia peluk I nangis-nangis...sob sob...

Patu dapat satu lagi kes plak...kaki kanan Kak Saba yang selama ni bertahun-tahun ingatkan dah elok, rupanya semakin teruk...she got AVM (I dun know Vein Mulfuntion)...kira salur darah dia tak pegi straight, instead of going straight, dia cam bercabang-cabang and stop, cabang-cabang lagi and stop...without proper treatment, it can EXPLODE! YA ALLAH! Baru skarang kitorang tau! Sigh...makin lama makin bengkak and banyak lebam-lebam macam darah beku...she used to get a treatment kat HUKM, but it was 10 years ago...now kitorang tengah nak paksa dia buat semula...I know it hurts her so bad, esp part nak scan tu, panas kaki dia...but kena jugak buat, kang tak pasal-pasal kena potong kaki tu! Ya Allah nauzubillah...

"Ya Allah ya tuhanku, kau selamatkanlah kakak-kakakku, dan jauhkanlah mereka dari segala dugaan penyakit yang kau ciptakan...Amin..."

4 holler:

Ely Hasrul said...

aminn...

kak ngah i miss u tooo!!!! huwaaa... nnti nk jumpak gak..gulp.. kak saba kena balik ker.. ala siannye dia,...

panas.. ha skang mmg panas!!!!!!! xtahannn cmne la kat akhirat nanti..glup lagik sekalik

biqque said...

patut la taiping panas! 36 darjah celcius weh! the hottest in malaysia!

Lily Riani said...

hope your sis doing fine and gets better yah.

debyG! said...

haa.. lega.. alhamdulilah..

hopes both will get well soon.

and yes, skang mmg panas.. umah kita pun panas woooo... yesterday was 31-32 celcius!

Nuffnang Ads

Subscribe To This Blog