Nuffnang Latest

Tuesday, December 22, 2009

Not Only Gonal-F, Now Its Pregyl That Makes You A Junkie


Wow!!! This drug lagi power....5000iu dosage nyer!


Ok, since aritu dah cucuk untuk paksa telur keluar lebih dari satu, this time kena plak cucuk untuk pecahkan telur yang dah matang. Masa scan, doc kata belah kanan tak produce telur. I dah cuak masa ni. Ye la, takkan la dengan chlomid 10 biji, ganol-f 3 jarum, tak kuar-kuar gak telur tu? Then doc check belah kiri...korek lagi, lagi, lagi, tak nampak...susah katanya, sebab tiub tu belakang uterus. Hai, kecut gak dibuatnye. Bleh main jolok-jolok pusing-pusing tekan-tekan plak doc ni. Patu nampak la telur...10cm, 12cm, 21cm, 22cm. Ada 4 biji telur, tapi 2 je yang matang. Sedih gak sebab la, 2 biji je ke...doc kata better la daripada takde. Patutnye, satu je. Ok la, aminnnn alhamdulillahhhh...

So, untuk pecahkan telur yang matang tu tadi, kena la cucuk pregyl, but sekali je la. Since kena cucuk jam 10am, so kena la cucuk kat opis. If kat rumah, hubby tolong cucukkan. If kat TGIF, Elly tolong cucukkan. Kat opis sape nak cucuk???

Nasib baik Shafida ada :D Dia tolong cucukkan...seb baik I dah terer cucuk diri, so processnyer tak lama la...hehe...skillfull mat gian dah ni!

Dalam masa 36jam tak leh main sebab telur tu tak pecah lagi. Lepas 36jam, kira-kira jam 10pm sok, baru leh blasah kaw-kaw (agak lucah disitu, sila abaikan demi untuk berkongsi pengalaman ye). Doc cakap kena main 2 hari berturut-turut, then if nak main lepas-lepas tu, sukati nafsu kita la kan. Hahaha!

At the same time, I kena jugak makan ubat untuk tebalkan dinding rahim. Ye la, tak guna if senyawa, tapi tak lekat/implant kat dinding kan. Ubat ni kena makan 16 hari berturut-turut. So, kena set alarm lagi la, sebab kena makan 8am and 8pm.

Harap-harap lekat la...sebab tak perlu nak go through semua ni lagi...bukan hanya pasal cost, tapi mental ni ha tak daya dah kot nak pikir...doa-doakan ye semua? :) Amin siap-siap...

7 holler:

Ely Hasrul said...

aminnn ya robbal alaminnn

ade bukti kat tgif.. ade berani mau tengok?

hahahahhaha

biqque said...

hahahaha siut!

dibitz said...

amin....

ChA ChA AyAm said...

Hye... I just wondering... what's ur result??? Pregnant?

Biqque said...

no i'm not...i didn't manage to book a lab for IUI since it was year end...so i do 'it' naturally la...but still takde rezeki :)

ChA ChA AyAm said...

Nvmd... anyway, thanks for your info. it's really helpful... i just finished my hsg test... my report under lppkn ipoh... anyway,chaiyok!!!

Biqque said...

ganbatte! :)

i've stopped treatment for this year...might need to continue soon...insyaAllah...

Nuffnang Ads

Subscribe To This Blog