Nuffnang Latest

Sunday, September 13, 2009

We Are September Babies!

Yup! Hubby and I both were born in the month of Sapphire September...which makes both us Virgorian (but we are contrary of each other bak kata Adib dengan crystal ball nyer…).

14th and 22nd, I am older than hubby by 8days (takpe, orang kata perempuan if lagi tua, lagi berkat ye dak…hehe!) and this year, our birthdays fall on weekdays, Monday and Tuesday.

Not to celebrate it on one of these upcoming days, we just compliment each other with WATCHES! I was the one who initiated this idea sebab dah lama tak beli jam (sejak hantaran kawin) and I nak sangat round-shaped watch, and hubby plak tak penah ada square-shaped watch. So, ape lagi, beli je la kan!

Ironically, hubby lebih percayakan watchmaker (brand yang memang pembuat jam), like Casio, Seiko, Swatch, bukan macam I yang suka fashionmaker (designer brand yang ada buat jam selain clothing) macam Esprit, Guess, DKNY. But this time around, kitorang berubah angin.

Both of us chose watches that combined both, fashionmaker and watchmaker. Haaa…nak tau kenapa? We go for a look with a good movement. Design dari Italy and China, tapi mechanism dia dari Japan and Swiss.

For Her : Solvil et Titus
"Time is Love Edition"

This brand was originated by a small private company in Swiss, Titus, which the name, was brought over by a very large firm based in HK. Dulu Titus ni semua handcrafted, dan modelnyer sangat vintage. Tapi sebab this small company dah tak bleh scale up, skilled workers pun takde, tu yang skarang Solvil take over. Namun begitu (cewah), engine nyer masih tetap dibuat di Swiss tau. Kira still bagus la dengan harga yang berpatutan. Anyhow, Titus vintage masih wujud, tapi harganya, bapak-bapak je la yang mampu beli. Hehe! Kita beli Solvil je dah la. Ok, Solvil ni untuk perempuan, while Titus untuk lelaki. Manakala untuk pasangan, itu yang diorang gabungkan jadi Solvil et Titus!

Ambassador : Karen Mok.

For Him : Ellesse (pronounced as ‘L S’)
"Perform with Style Edition"

This brand plak direka oleh Italian tailor yang sangat innovative to styling and manufacturing sportswear brand. Mainly, dia buat ski pant, ski jacket, kasut, swimwear, and paling sinonim, brand ni jugak terlibat dalam sponsoring tennis player zaman dulu-dulu. Sebab tu jugak lambang dia ada bentuk bola tennis! Hehe! Namun begitu (lagi), engine nyer dibuat di Japan, so kualiti dia tak lari macam Seiko and Casio la. Cuma dia dah di“fashion-design”kan (macam cina cakap English la) kasi nampak lebih fancy.

Ambassador : Jay Chou.

Secara totalnya, both of us berpuas hati dengan international guarantee, yang mana, mechanical 2 years and battery 5 years (I sebenarnya ada dua pilihan, tapi tak tahan dengan bling-bling keliling jam tu, amik yang ni jugak...hubby plak tak puas hati I jatuhkan jam baru dia ni tak sampai 3-4jam beli...sorryyyyyy...) Cukup la dulu jam hantaran kawin dah sama, yang ni biar la pilihan masing-masing plak kan (kan ayang kannnn?) Janji senyum lebar tido malam walaupun poket rabak beli jam, dengan nak rayanya lagi, tapi hadiah birthday tetap kena beli (daripada kita buang duit beli kek tapi tak makan simpan dalam peti ais berhari-hari macam dulu dengan bunga ros berkaton-katon tapi tak leh makan, watpe kan...)


***
~HAPPY BIRTHDAY TO ME AND HUBBY~
***

16 holler:

BlueEwoke said...

Wahhh best ni beli jam....Happy birthday to both of u!!!

biqque said...

tenkiu :D tapi mmg takde la cupcakes cam korang, kang sape nak makan!

3plepl8 said...

thank you 2x. mmg best beli jam. tambah koleksi.

Cawan said...

ingat ade parties Hot Wheels cakes lagi nanti.. sorry, silap dtng umah..

//berlalu pergi..

debyG! said...

Happy Birthday to both of u! Maaaany...maaaaaaaaaany.. happy returns! have a great one! ;)

biqque said...

hahahaha cawannnnn!

tx deb! muahs!

Ely Hasrul said...

aaaa uncle c nye jam cunnnn!! nnti aku ajar sami sebut hepi besday kat korg hahahahaha.

hepi besday to both of u. semoga manfaat umur, bertambah murah rezeki, bertambah cun, bertambah hepi sampai bebila.

i love u

dibitz said...

apa tadi nak komen lupa pulak.. argh.. patutnya komen ini kelakar! cis...

but anyway, love both ur watches! and happy birthday to the both of you... muahss!!! big hug big kiss small hug small kiss... hehe..

biqque said...

tx skin n dib! luv u too!

(tah bila lagi dpt beli jam lain pun tatau ni...)

elly mustafa said...

i love those watchessssss...hehehe...happy bday to u..send my love to uncle c too...muahsssss...

biqque said...

u love those watches, but i love u (perghhhhh) muah!

3plepl8 said...

sume love love nih....i love u more lah camni.

biqque said...

ayang, i luv u more-st bleh? hahaha!

Cawan said...

phewsss.. baru pas bungkus poster Hot Wheels utk shahrul & biq.. nanti senang2 COD la yek.. ha haa.. hadiah la tu, jgn nk berkira!!

biqque said...

betul ke ada hadiah ni??? hahaha!

Cawan said...

xyah tanye kat bluewoke tu ha, dia pun xtau ape2.. cawan xtipu punye.. ade ni haa atas meja..

Nuffnang Ads

Subscribe To This Blog