Nuffnang Latest

Tuesday, September 8, 2009

Sistas Go Western...Again!

Last Saturday, Sistas buat plan lagi! That was our second time berbuka bersama, and I believe that, benda ni akan jadi salah satu ritual (fuh macam tribal lak kan) untuk kitorang. Sebab pe? Sebab Sistas MEMANG enjoy makan bersama dan bergosip bersama! Hehe...

So, dengan email berantai yang penuh dengan suggestion makanan, tempat, parking, dari Kampung Baru ke Asam Pedas Linda Onn, akhirnya kitorang pilih Pizza San Francisco. Terasa nak makan western la kali ni (Perasan tak, tahun lepas kita buat BBQ pun consider western, this year pun western kan? Memang karnivor la kita sume ni! Haha!)
Geng PUJ 6 sampai dulu. Adib, Fyzal and Myra. Wahhhhhh! Adib buat rambut! Myra pun berambut baru! I? Harus la kali ni mencuba rambut 'sotong'! Memang nampak lain. Hehe. So, tunggu geng PUJ 4 sorang lagi. Tak sampai brapa minit, Deb and Nanzo sampai. Wahhhhh! Deb pun buat rambut! Comel gile potong rambut pendek!

Kitorang order dulu. Fyzal amik Lamb Shank. Dib and my hubby amik Oxtail Stew. I ngan Deb amik Beef Steak. Nanzo amik Nachos. Then Dib order siap-siap untuk Fara, Bake Fish Spaghetti.

Tengah tunggu, Elly sampai dengan Arab. Ya Allahhhhhhhh! Elly pun buat rambut jugakkkkkk! (I think Arab pun buat la hehe...). Memang hari salun sedunia la ni! Memang tak rancang pun, tapi semua memang belasah nak melawa abis ni! Maklum la kan...skali skala, dua kali dua kala! Patu Fara plak sampai, wah pakai dress dia!
Patu Aisha plak tiba dengan Wan Rangsit. Seb baik tak buat rambut jugak...sebab rambut Sha memang dah sedia kala cantik! Wan buat mohawk. Perghhhh! Paling last skali sampai, orang paling dekat...hehehe! Skin, Hasrul and Sami 'tanak'. Dengan bunga di kepala, wah! Cun!

Lepas semua order (I dapat lambat gile ok!), kitorang pun makan. Macam biasa, sambil makan, kuar la gosip cam biasa. Myra and Sami plak jadi good girl and boy. Sami dah pandai cakap! Best gile! Dah la tu, dia kenal plak tu mana Aunty Biq, Uncle C. Eiiii geram! Tak sabar tunggu Myra plak pandai cakap! I dodoikan Myra sambil nyanyi lagu 'Two little ducks' berulang kali sampai dia tertidur kat dada I...awww...what a chance in a lifetime kan...

Lepas melepak, kitorang gerak. Fara balik (len kali kena ayat dia lagi ni!). Tau kitorang gi mana? Minum lagiiiii! Kat Studio Cafe, owned by Zahid AF2 tu. Best gak la lepak situ sebab diorang siap susun meja bentuk stealth kat kitorang...hahaha! Tapiiiiiii air mahal nak mampos! Teh ais RM4.90! Apa jadah??? Seb baik Myra and Sami ada untuk hiburkan kitorang :D

Patu jumpa la plak si Winnie ngan Zizie...dah ada dua anak dara, sorang lagi baby boy dalam perut. Memang kilang betul la Winnie ni! Patu suh laki aku makan gam gajah, supaya senang lekat! Mangkuk betul tau Win ni! Hahaha! Patu kitorang lepak lagi sembang-sembang sampai la Deb kasi cadangan.

Dah kul 11malam ni. Bleh la plak si Deb ajak gi Danau Kota! Hape lagiiii! Haruskan je la! Tapi Skin balik sebab Sami nak tido. Gerak gi sana, jam nak mampos kat situ. Dapat parking, call Deb tak dapat. Seb baik la terjumpa kat dalam tu jugak! Then kitorang tunggu Dib. Aisha gi MV dulu, kang dia datang. So kitorang jalan cari kasut. Me and Deb la nak belasah je beli. Alih-alih, budak tu pun tak tahan ngan kitorang sebab mintak kurang macam makcik beli ikan kat pasar Kelantan! (Budak tu budak Kelantan korangggg! Tak abih-abih dok layan geweeee je...kitorang ni pandang sebelah mata...hahaha! Tapi diorang baik...sampai halau kitorang lepas beli sebab takut kitorang mintak murah lagi.)

Tetiba! HUJAN YANG AMAT LEBAT SIAP HALI LINTAR SUME TAU! Berkampung la kitorang kat booth kasut tu! Habis basah. Siap ada yang tolong azan sume, ye la, orang meniaga kan. Agak lama gak la...dalam 20 minit camtu, dah renyai, kitorang redah gi Mali. Makan lagiiiii! Tapi penuh! So kitorang gi Mali Bunga Raya, teringat koew teow nyer yang sangat lazat! Sampai sana full jugak. Dib and me tunggu Deb sampai sebab tak leh nak call diorang (nak kena ni! Dua-dua batt kong!). Tapi dapat gak sms, diorang nak makan kat Mali gak. But Dib ngan I chosed to sahur kat area umah kitorang je.

Sampai PUJ tu, still hujan. Gile betul! Park kat Al-Rasyad, kitorang sahur kul 2pagi. Myra masih kekal tak tido. Bagus sungguh la budak kecik bulat ni! Kuat! Haha! Lepas makan, sume balik. Nak tido, sayang. Tengok tennis duluuuuuuuuuuuuu! LUV U SISTAS!!! (Skin takde dalam gambar! Cis!)

Credit to Deb for all the pics! Bravo!

8 holler:

dibitz said...

awe kelate tu halau korang ke?? ahhahahaha mana tak nye... dua kasut rm70.. kepala hotakkk!! seb baik hujan kalau tak, tambah i ngan fyzal lagi mau 4 pasang rm100!! kahkahkahh.....

BlueEwoke said...

wah happening betui..kerja makan je nih..tak pe, minggu ni kita makan lagi..huhuhuhu....

Ely Hasrul said...

oit mana gambo aku yg cam model kondom tu?

biqque said...

bukan awe, abe! hahaha! tu la, jenuh layan kitorang...actually i dapat murah tu sebab dah la kaler takde, size takde, patu ada cam chip skit, ha pe lagi, memang aku nego habis2an laaaaaa...hehehe!

biqque said...

haah skin, tu kamera aku! tak upload lagi!

debyG! said...

i had fun.. and happy tummy.. moh makan lagi!!!!

mamat kelate tu x tahan layan i sampai i kena pack my own kasut n get myself plastic bag tu sendirik. hahahaha.. siap dia bgtau nan suh bwk i gi jauh2 and jgn dtg kedai dia lagi. hahahha

and yesssssss.. semua org rambut lawa ari tu!!!!

biqque said...

kahkahkah deb, baru teringat that u packed ur own shoes! hahahaha!

3plepl8 said...

makanan byk syiok. oxtail stew ngancam habis...bleh pg lagi nih

Nuffnang Ads

Subscribe To This Blog