Nuffnang Latest

Tuesday, September 15, 2009

Happy Birthday Mak...Al-Fatihah...

It's been 13 years since she's gone...rasa macam dia still ada kat mana-mana, cuma tak dapat jumpa dia je...

13 years back, she took her last breath right on my birthday, a day before her birthday...(tengok betapa sedihnya bila I nak celebrate birthday sendiri...)...perasaan masa tu, masih lagi fresh dalam ingatan I...saat-saat I sampai kat rumah dikala semua orang menunggu reaksi dan apa yang bakal I lakukan...tak sanggup nak ulang cerita tu lagi...harus berderai air mata I nanti...

Not having her pictures digitally pun membuatkan I rasa sangat frustrated...tak dapat nak menatap wajah dia hari-hari...nak scan gambar lama, tak sampai hati...nanti tak abis-abis I nangis plak...and today (15th Sept birthday dia), if she still alive, dia dah 56 tahun...

Everytime mimpikan Mak, mesti I bangun terkedu and menangis...sebab mimpi yang agak sama setiap kali tu, macam betul...I usaha nak sorokkan dia dari diamik orang...nak simpan dia so that dia tak hilang lagi...tapi dia hilang jugak...pergi tanpa kata, hanya senyum je kat I...so I akan tunggu lagi mimpi tu, sebab I tau, dia akan datang balik, and I will keep on trying to sorok and simpan dia, over and over again...

Sekali lagi, birhtday Mak tanpa kehadirannya, memang menyedihkan...apa yang I bleh buat, hanyalah setakat wish dia "Happy Birthday Mak...Al-Fatihah"...semoga roh Mak tenang disana, disisi semua yang dikasihi Allah s.w.t.

Mak...Ina rindu kat Mak...

...sangat-sangat...

...sigh...

6 holler:

Ely Hasrul said...

al fatihah..

xpe.. mak aku kan mak ko gak..

biqque said...

macih...patut la aku terer buat kuiz jawa kat fb tu...mmg dpt mak jawa kan :D

BlueEwoke said...

alahhh sedihnya...i tak tau nk ckp ape2 dah..cuma i tak dpt bayangkan kalo i ditempat u, mcm mana la i nk hadapi hari2 mendatang..

debyG! said...

al-fatihah.. may she rest in Jannah. i only have shoulder to offer if u wish to cry on it...but i do understand how u feel...

biqque said...

tx korang...at least korang bleh memeriahkan hari2ku...mekasih...

Chrysanthimum said...

tape acu.. acu kan ade thirah.. nnti kite visit tok ye..
pde 14th september.. okey..?

Nuffnang Ads

Subscribe To This Blog