Nuffnang Latest

Monday, June 8, 2009

Fed's Influenza!

Hooray! As expected, Fed won the French Open @ Roland Garros. Tennis God a.k.a The King of Tennis defeated Soderling last nite with 3-0! Menang mudah! Itu je habuannyer, bila Soderling asik main ace je masa serve. Mana dia sangka, Fed played aces better than him!

Agak membosankan bila dah tau Rafa tak masuk final…tapi lagi membosankan bila tau orang yang tak popular masuk final. Dah agak, Soderling ni macam Baghdatis, jenis player yang hanya masuk final sekali seumur hidup. Tapi agak seronok sebab nak tau, how Fed can defeat him, sebab sepanjang French Open, takde sape bleh kalahkan Soderling, even the great King of Clay, Rafa!

Namun akhirnya terjawab juga bila Fed betul-betul tau macamana Soderling main and apa kelemahan Soderling. Fed bagi kaw-kaw nyer kat backhand Soderling! Good one Fed! That’s what Rafa should do! Plus point for Fed, drop shot nyer sangatttttttlah cun dan cantik, sampai Soderling plak yang tak reti camne nak amik. Ye la, Soderling ni memang main straight and force je, tak macam Fed, dia banyak main ace PLUS strategy!

Dengan kemenangan French Open ni, genaplah rekod Fed’s Grand Slam sebanyak 14 kali, yakni sama dengan rekod Pete Sampras! Lagi best, this is the first time he won the Roland Garros, yang selama ni banyak pemain latin je yang menang. Fed melutut dan menangis…dengan I, I skali menangis! Sob…sob…lagi syahdu, bila Fed cakap bini dia tengah pregnant (damn it! Jeles aku!)

So, since French open dah abis, nak tunggu another 2 weeks for Wimbledon (mintak-mintak la Rafa tak tarik diri…kalo tak, haiiii tak best laaaaa), hubby and I ada satu idea yang dah lama sangat kitorang nak buat.

Main tennis kat Kinrara Golf Club!

Wah, dah lama meninggalkan sukan ni. Mana nak sangka, Kinrara Golf Club tu open for public! RM10.50 per hour. Swimming plak, RM10 per entry (mahal seh!). Ha, petang tu jugak kitorang balik check raket! Berbekalkan raket lama (string elok lagi) kitorang keluar pegi beli bola and pro grip. Bola yang ada dah botak! Grip yang ada dah tak grip lagi! Haha! Check internet, ada satu kedai sukan kat Bangi. Murah siut barang-barang dia! Dah nak angkat dah bola tennis edition Australian Open, tapi sebab Wilson nyer bola 3 ketul RM6, terus tak pikir panjang, amik je!

Masa tu jugak la baru nampak raket Fed and Rafa. K-Factor yang Fed pakai ada la dalam RM699-RM999. Babolat yang Rafa pakai plak dalam RM799-RM899 (tapi Rafa nyer custom made la, cuma cat je sama). Perghhhhhh! Mahal sungguh! Alangkah…alangkah bagusnyer jika I kaya…main tak seberapa, belagak je lebih! Kahkahkah!

Ok takpe, harini guna dulu kasut Adidas yang ada, walaupunnnn tau kasut tu dah ketat! Ku redahkan jua! At last, I mengalah…lebih satu jam (takde orang halau, belasah je la extra time), setelah satu set, hahahaha satu set je main (kutip bola tu yang letih), I KENA bukak kasut sebab sakit jari kaki. So, I main guna socks je…hahaha! Dress dah macam Sharapova, selit bola kat peha dah macam Ivanovic, tapi kasut, socks je!

Dapat la mengurangkan beberapa kalori di perut. Tanpa buang masa, masa untuk mencari kasuttttttt! From Bangi, to Mid Valley, to Sg.Wang, to Lot 10, from Adidas, to Nike, to Reebok, to Puma, to NB, to Fila, to whatever brands available in market, akhirnya I beli Nike (I am no fan of Nike, TAPIIII sume ni sebab Fed and Rafa guna Nike, I pun terperasan la nak guna Nike…plussss murah la nak compare to Reebok I riki tadi! Kahkahkah!)

At first ingat nak beli tennis shoes je, tapi cam rugi sebab tak leh guna untuk running or outdoor, I cari running shoes. Tapi pikir-pikir balik, macam la I ni rajin sangat nak jogging, ahirnya I beli tennis shoes gak (yang non-marking sebab memang semata-mata untuk main tennis pun.)

Since non-marking ni sesuai untuk indoor court, maka ianya sesuai jugak la digunakan untuk bermain badminton, squash dan juga ping pong (hmmm menarik tuh!) Tambahan pula, murah (ye la, NAK BELI KASUT FED YANG NIKE AIR ZOOM VAPOR dengan KASUT RAFA YANG NIKE MAX AIR LUNARLITE tu melampau sangattttt!) Sah-sah dua-dua tu tak dijual! Cam haram!
My tennis shoes (ya, I know, it's mens shoes...pink takde...)COMPARE LA NGAN KASUT FEDERER! CAM HARAM JE ADA INITIAL! NI PUN SAMA! BENCI! BENCI! AKAN KU CONTENG SENDIRI KASUTKU NANTI :D

0 holler:

Nuffnang Ads

Subscribe To This Blog