Nuffnang Latest

Sunday, June 21, 2009

The Art of Killing Boredom

...is TO GO OUT!

And there we off to Empangan Batu, Ulu Yam. Punya la ikut jalan internet, from Jalan Ipoh, hampeh satu signboard pun takde! Sampai call Elly lah tanya…nasib baik dia kata Arab nyer rumah (kat Gombak) dekat je ngan Ulu Yam tu. Elok nak call Arab, tetiba ternampak signboard Ulu Yam kat depan.

Dekat je…sampai kat situ, tengok pagar bukak sikit je. Rupanya kereta tak leh masuk. Guard tu cakap, dalam tu memang ada empangan, tapi orang masuk untuk jogging and picnic je (dia tak tau ramai orang memancing kat luar sana). Disebabkan malas nak jalan kaki sejauh 1km, kitorang pun lalu ikut luar empangan.

Rupanya ada 3-4 hotspots jugak la untuk kereta berhenti. So kitorang pun park la kat satu area ni, ada gazebo and few couples bertenet. Then ada beberapa orang memancing kat gigi air tu. Dari jauh nampak la batu-batu yang menjadi tebing pada empangan tu. Tapi tak brapa jelas sebab jerebu teruk.

Lepas amik gambar, kitorang gerak ke atas lagi, satu lagi tempat untuk kereta benti. Kat sini cantik skit sebab dah nampak sunset. Ramai gak orang bertenet and memancing, tak paham aku. Bertenet pakai baju kurung colorful tau! Haha! Then kitorang gerak ke arah air terjun Ulu Yam. Tak singgah pun, just amik gambar gerai je. Then patah balik sebab bosan.

Layankan je la gambar-gambar kat sini.

3 holler:

OPIE HARRIS said...

betul betul betul,

keluar le sementara boleh menikmati keindahan alam semula jadi...nape ko nak gi samui dulu, jom aa gi pulau sekali ngan kitorang. heheheheeh

biqque said...

aku nak sgt gi perhentian opie...tapi diorang kata dah nak start tengkujuh, tu yg tak brani tu...cis! best ar korang nak gi...jeles!

Ely Hasrul said...

pas nih pegi la zoo plak .. kitorg nk bwk sami g zoo nih

Nuffnang Ads

Subscribe To This Blog