Nuffnang Latest

Monday, March 9, 2009

Should I Know Or Should Not I?

Do u know what is your husband’s ATM pin code no.?

Do u know what is your husband’s HP pin code no.?

Do u know what is your husband’s LAPPY windows password?

Do u know what is your husband’s PC windows password?

Do u know what is your husband’s CLOSE FRIENDS HP no.?

Do u know who is your husband’s KWSP beneficiary name?

Do u know who is your husband’s INSURANCE beneficiary name?


COZ I DON’T…


If he dies, I WILL definitely lost in situation!


Is this normal?



Someone, please tell me.

7 holler:

aD said...

byk kan sabar biqque..

ad pun tataw nk comfort u mcm mana coz if ad kat tempat u pun.. knowing nothing dlm semua list yg u tulis nih pun of coz, ad akan rasa mcm ada sesuatu yg seriously tak betul kat situ..

sbb ad dari awal (even sebelum kawin lagi) dah clarify semua dgn mamoru. even lepas kawin pun, semua detail dia akan bagi ad or ad akan minta sendiri (pasword email, lappy, atm pin no, online bank transaction, waris segala) - nih perkara penting untuk masa depan kita.

apa pun, cool down dulu. kalau dia jenis tak amik mender nih serius, maybe u boleh try dgn list kan semua perkara yg buat u kecik hati + perkara yg u nak dia ubah / buat dan bagi pada dia.

ad kalau mamoru buat ad sedih sampai menangis, ad akan pulangkan paku buah keras - coz mamoru selalu cakap, "jangan bazirkan air mata sebab air mata hanya untuk orang yg kita sayang dan orang yg kita sayang takkan sesekali buat kita menangis".. penah sekali bila ad menangis dan ad sms ayat tu balik pada mamoru (masa entry ad pasal trip gunung besar hantu yg mamoru pegi aritu), mengalir air mata dia sambil pujuk ad.

biqque said...

thanx ad...i mmg tau prangai dia dari kecik tak suka sharing sbb dia dibesarkan camtu...but im learning to accept as what he is...cuma lepas kawin ni benda camni buatkan i terasa apa hak i kalau dia tak nak share semua tu sebab i mmg tak kisah pun nak share semua benda i dgn dia...sigh...

my prob is i cepat nangis kalau i terasa or marah...mmg slalu orang ckp, kita hanya akan terluka kalau orang tu ada makna dalam hidup kita, and that is why i nangis...tapi quote yg u kasi tu amatlah bagus...betul gak, nape orang yg kita sayang tu buat kita nangis kan...

hai nasib...

elysuhaili said...

aku hanya tau aku la beneficiary insurance ngan epf. tu pon epf tu kelempap nk buat. yg lein2 aku rasa aku xperlu tau and malas nk amik tau. aku tnya papi mlm tadik perlu tak aku tau. dia kata xperlu smbil gurau 'nanti abis duit i'. pada aku mmg aku xmo tau sbb buat masa nih aku aku rasa sume password2 or details tu xmendtgkn ape2 kat aku. aku rasa henpon and pc details dia xbesh pon and aku tau 'money' thingy kt dia cukup privacy. bg aku aku tau duit dia kemana, bape dia earn tu dh cukup. esok2 lein cite. dan sbnrnye papi tau sume details aku dan aku tau dia pon xbape interested sgt sampai la aku suh dia kuarkn duit aku sbb aku malas g atm pon dia malas nk layan. tapi bagi ko yg satu hapah pon xtau susah gak tu. privacy mmg sgt la penting tapi bg aku xsepenting hubungan suami isteri. aku rasa ko kena sit and talk and explain napa korg perlu details yg berkaitan sesama sdr. bagi aku question ko kalu laki ko mati ko xtau satu ape tu sgt la bahaya. sbb sepatutnye org yg kenal suami ko ialah diri dia sdr dan kedua adalah ko. isteri dia. ko jgn xtau aku ade dgr satu cite sorg minah nih laki dia senang bila laki dia mati duit epf satu sen pon dia xdpt sbb ropenye bukan nama dia.. aku terus ckp kat papi kalu dia mati karang jgn harap org lain nk dpt duit dia walau satu sen.. duit tu sume ke anak dia. aku xnk share hahahaha

Lenny said...

biggue,

aku tau seme dalam list ko... reason being.. laki aku pelupa.. dier nyer atm pon... aku yg lagik ingat dari dier sendiri.. aku nieh ala2 diary bergerak dier bleh? tuh pasal kot aku tau seme... kot tak... dier yg pening tak ingat seme..:D

same case ngan password... seme aku tau... (lagipon aku kan kaki penyebok.. seme nak tauu..:))

takper biggue, kalau cam phone number, takper lagik kot.. ko pujuk la laki ko bab2 yg penting... sbb yerla... we never knows tetiba kita memerlukannya ke kan... tapi.. kalau dier tak nak kasik... takpe la kot.. nak wat camana kan..

erm... mmg la.. hati kita nieh cepat sangat terluka lagik2 ngan org kita sayang... dier buat skit pon kita dah terasa kan.... normal tuh.. sbb aku pon... ratu air mata gakkkk..:D

biqque said...

tu la lenny...aku ni sedih, nangis...geram, nangis...marah, nangis...happy pun nangis...mmg mak esah ratu air mata uuuu...

p/s: aku nangis sorang2 dlm bilik pun bukannyer dia sedar...ignorance...bleh...

Lenny said...

biggue,

kadang bukan dier tak sedar.. tapi.. dier buat tak sedar maybe sbb dier rasa bersalah buat ko nangis.. tapi taktau nak wat camner nak pujuk..

so.. ended up.. dier buat tatau je la... kang salah pujuk lain plak jadiknyer...

ko sabar ok... rumahtangga mana takder angin kan... kang ko dah cool off... korang dah ok-ok... ko bitau dier ko nyampah dier tak pujuk ko masa ko sedih... hehehhe... manja2 gittewww... :))

take care dear!

biqque said...

tx korang :)

Nuffnang Ads

Subscribe To This Blog