Nuffnang Latest!

Saturday, March 28, 2009

Kiki Back To Vege!

Dah 2 hari Kiki tak brapa nak makan...pagi tadi, dia muntah kat lantai bilik dia (air kuning berbuih)...tatau nape. So dari pagi sampai petang dia memerap, asik nak tido sebelah/atas I je. Kalau teruk, ingat esok nak beli ubat kat klinik (if bawak, kompem Kiki tak nak sebab dia tak suka gi klinik).

Hubby pun kesian kat dia, petang tadi keluar kat laman rumah, dia kutip beberapa rumput, bawak masuk rumah. Before that rupanya dia dah try kasi kat Kiki daun kucai (baru beli kat kedai tadi), tapi lamaaaaa je Kiki nak terima. Tapi bila kasi rumput, dia terusssss bangun! Memang dia tau bau rumput! So I capai je sampul surat atas meja, hubby letak rumput atas tu, dia terus bau-bau and makan! Habis tau!

Then I plak kuar, kutip lagi beberapa keping. This time besar skit. Kasi makan lagi. Siap hubby suapkan. Tak lama lepas tu, dia start uwekkkk uwekkkkkk muntah! Haaaaa puas la tu! Dapat muntah! (Kalau tidak, korang tau dia makan apa? Dia kunyah penyapu! Sebab penyapu tu kan hampas pokok gak kan...haiiiii!) Seb baik sempat tadah! So dia muntah atas sampul surat tu jugak. Then lama skit dia datang tido kat I balik. Tak baik lagi la tu.

Tapi malam ni dia dah start rancak balik. Lari sana sini. Hubby bawak masuk lagi 2-3 keping rumput, Kiki siap lompat-lompat nak capai rumput tu! Haha! Kelakar...dah sihat la tu...

"Dah la ayangggggg jangan kasi dahhhhh kang dia muntah lagiiiiii!" (hubby kuar rumah gi amik lagi rumput, habis Kiki makan!)

Sejak I tak buang kotak mineral water ni, dia suka main pondok-pondok plak...dia buat cam rumah dia...memula kotak ni mengadap atas, dia dok lompat masuk and main nyorok-nyorok...lama-lama terbalik, terus jadi jadi rumah dia...haha!


P/S : Hubby takmo support Earth Hour...dok komplen je :( tapi last-last dia tutup gak la lampu dapur and lampu tangga. Tapi lampu hall still terbukak. Deb lalu depan umah, call I, sound sebab tak support Earth Hour! "IT WASN'T ME MY DEARRRRRR, ASK MY HUBBYYYYYY! HAHAHA!"

4 holler:

Zaff said...

ala comelnye dia... :)

biqque said...

mengada gile dia skang :D

Knight said...

salah makan kot?dia x bosan ke duduk rumah sorg2..xnak carikkan teman kt kiki ke?

biqque said...

knight, tatau la tapi kiki ni mmg mkn friskies je...tatau la kot ada dia makan getah belacan ke ape ke...

dia dah di castrade kan pun :) so if ada teman pun dia tak rasa dah...

Subscribe To This Blog