Nuffnang Latest

Saturday, March 21, 2009

GC Pic Preview

Sejak balik dari GC, kitorang ada buat pic preview kat rumah Na. But since our CDs (mine and hubby) unable to be previewed (hubby nyer hang at certain time, mine even worst, tak de langsung dalam CD tu! Kosong!), so we call up for a second pic preview at Casa Natura.

Just got to know that IBM Software, DLA, memang senang…drag and drop tapi rupanya tak compatible dengan other laptops or DVD player. Due to that, I kena burn lain, but this time guna cara bodo and manual je pakai software Sonic. Malangnyer jugak, CD Sony to cam haram, tak elok…tak sampai brapa pic, hang.

So what we did, hubby burn dalam DVD plak. Semua gambar dari 7 cameras, hubby’s, mine, Cawan’s, Na’s, Meor’s, Mona’s and Zam’s. Total setelah di-resize-kan, 3GB. Including beberapa video. Againnnnn, masa preview, ada folders yang hilang! Adeh…tak paham I! So tatau la salah apa…burner ke, CD/DVD ke, DVD player ke…yang nyata bukan salah TV! Haha!

Back to the main story, kitorang buat makan-makan la skit kat rumah sebab haritu kat rumah Na, ada makan pizza and goreng pisang. So, our menus for today were Spaghetti Bolognese, Curry Puff, Bread Pudding, and Rose Syrup with Nata De Coco. Nasib baik cukup…sebab sepatutnyer 9 orang datang, tapi yang turned up 5 orang je…

Besides having post-preview, I nak tunjuk “Wall of Frame” (ye, frame ye bukan fame) I and hubby. It was started with our wedding pics, Indonesias’ pics, and some domestics’ pics. Patu jadi best, so untuk Singapores’ pics and Australias’ pics, kitorang beli frame besar skit…tapi tak gantung lagi. Same goes to gambar raya at both sides. For the time being, I letak kat tangga dulu…cam ok gak…haha!

3 holler:

aD said...

kat umah aD tadde gantung-gantung gambar ke apa.. maybe sbb umah sewa tu yg mood nk menghias tak wujud lagi hihihihih

elysuhaili said...

kat umah aku bukan xmo wall of frame.. tapi sbb papi bukan handyman tu yg malaassss tuh

biqque said...

aD, rumah i tu rumah sewa la :D tapi i blasahkan je buat semua...dah owner kata "u mau buat apa, u buat la...macam rumah sendri" kahkahkah!

Nuffnang Ads

Subscribe To This Blog