Nuffnang Latest

Monday, March 26, 2012

Canon 550D VS Canon 1100D

There was an Orchid and Bonzai Exhibition at Taman Tasik Perdana today, and hubby and I took this opportunity to master the two DSLR. And yet, we are still learning. 

Here are some shots from Travelista. He's using Canon 550D with 55-250mm zoom lens. Aperture is between 4-9 in landscape mode.

And here are some shots from me. I'm using Canon 1100D with 18-55mm standard lens. Aperture is between 4.5-5.6 in landscape mode.

16 holler:

Cawan said...

yeay! tangkap gambar banyak2 ye!

bdk2 @ John said...

output from both cameras are awesome!!! keep it up mak jah!

Lily Riani said...

wooo yooooo... came baru ke? sure changgih gambo lepas nih.

Anash said...

biqque
cantik weh ...
dah ok le tuh...
(lap tali kamera sendiri...)

wahhhhh!!!

Biqque said...

nak kejar gambar cawan, kena prektis! hehehe!

danny, "keeping up with mak jah" katanyaaaa...hahaha! tak leh lawan kamera korang, so jadi setara pun jadilah...

lily, kamera pinjam! anak sedara punya :D melampau kan? mak sedara pun tak terbeli2...

anash, lap laju2 lagi sampai berkilat! cepat!

masMZ said...

hahahahahaaaa..... minggu ni pun pektis lagik

Biqque said...

bleh! :D

BlueEwoke said...

Ooo pesta bunganya kat Taman Tasik Perdana ke??? ingatkan kat Putrajaya nun..cis...

Dah lenjan camera Atirah, pas ni boleh beli satu lagi camera la cam nih..ehem ehem..

Takpe, prektis make perfek *kata omputih* hehehe

Biqque said...

na, tengah lenjan sakan, mampus shutter count meningkat! hahaha!

ehem, ehem...tu la, rasa2nya macam...nak...angkat...satu lah! kihkih! sbb dah sedap guna kan?

pektis lagi! lagi! lagi! sampai lebam!

Ely Hasrul said...

so sabtu nih high expectation lah on suci nye gambo yeeee.....

Janggel said...

Hamboih!!!

terpaksa buat gambo newborn pulak minggu ni kekeke

Biqque said...

hahaha! baby kalo tido jer takpe, kalo bergerak, huih susah tu! hehe!

Lavender said...

ermm. best tak pergi orchid show ni? bende ni depan ofis aku jer, tapi aku tengok je ngan mata kiri. Tak terkessan nak pergi lagi,. hehe

Biqque said...

lavender, kitorang gi sbb nak test lens baru hahaha! eh tapi best gak tau, cantik2! aku ingat next year nak gi lagi, cari pokok buah2an, nak tanam kat umah :D

faranani said...

gambar2 ni edit dulu ke original? nice!! ade beli D1100 tp tak master2 smpai skrg. gambr cm biase je dpt shoot..adeesss!!

Biqque said...

gambar ori yg dieditkan skit utk menampakkan drama :) takpe, rajin2 la tembak ye :D

Nuffnang Ads

Subscribe To This Blog