Nuffnang Latest

Monday, August 26, 2013

Selamat Hari Raya, Maaf Zahir Batin dari #TravelholicAwesome

"Selamat Hari Raya, Maaf Zahir Batin dari #TravelholicAwesome"

Slalunya I akan buat Hari Raya Open House macam Open House - PeStA Baju Raya 2009 dengan Palmiera Cacatoos Open House 2012 tapi tahun ni sebab alasan tertentu (sofa buruk and tak sempat pasang wallpaper), kitorang terus plan untuk join bebudak #TravelholicAwesome buat Picnic Raya kat sebuah taman yang saaaaaaaaaaangat cantik yang hanya Janggel je tau tempatnya. Hahaha!

Mula-mula agak tak paham sebab konsepnya ala English (siap teko and saprah) tapi kena pakai baju raya. Lagi tak bleh blah, semua hentam makan nasik lemak sebab lapar yakmat! Hahaha! Picnic Raya ni jugak merangkap acara sesi video/photo shooting untuk pasangan yang berdarah manis yang bakal kawin tak lama lagi, yakni Dan Arif and Maszuber. Cantik kad diorang, macam tiket flight kelas ekonomi kata Chawanna. Hahaha!

Nantikan gambar-gambar behind the scene okeh! Thanks to:

1) John yang sampai berpeluh-peluh amik gambar macam-macam angle.
2) Janggel yang pandai cari taman ni dan jadi photographer.
3) Kak Anash yang jadi caterer bawak segala barang picnic merangkap photographer gak.
4) Masnona yang datang dari Ipoh dengan lens bertingkat-tingkat selaku photographer.
5) Ayangku Shahrul yang tetiba kena amik gambar dan video jugak.
6) Byya yang sentiasa bergaya juga merangkap penolong caterer hari tu.
7) Cawan yang baru abis keja datang naik moto beso siap jadi photographer.
8) Na dan Aqilah yang sanggup datang pagi-pagi buta pakai baju raya tahun ni patu macam biasa Na jadi photographer while Aqilah jadi prop.
9) Dan and Maszuber yang terpaksa berlakon gedik depan semua orang patu terpaksa edit video dan gambar sendri nanti. Hahaha!

Ye, SEMUA orang jadi photographer and videographer utk sesi ni. #Untungla sangat kan?! Rasa macam nak buat lagi :)


Macam biasa, mula-mula gambar baik la kan...

Patu masing-masing tunjuk skill! Hahaha!

Note : Few of us didn't make it for this group photo. In fact, yang ada ni semua yang pegi Trip Langkawi :) kan! Credit pics to Kak Anash.

10 holler:

MasZuber said...

oh dear... love u all, bunch of love!!!

Henry Fox said...

Suka sangat dgn group picture nih!!!!

Janggel / Rain said...

Wah macam big happy family sangat kan! Photo terbaik!

Anash said...

*group hug*
may we 'grow old' together

(sambil tengok no IC sendiri)

Twilight Man said...

LOL! What a creative and funny post.

Selamat Hari raya. Maaf Zahir & Batin.

Chawanna Na said...

omgggg....comelnye semuaaaa...ada gambar baik dan gambar tunjuk skill hahahaha..terbaik..mudah2an kita terus bersatu demi bangsa dan agama!! Allahuakbar... *tgh emosi*

Diana Diane Teo said...

Best kamu semua. From stangers but cause of sharing the same passion and interest, dah jadi best friends ataupun macam satu keluarga. Love the last photo. Lucu tapi smart! Hahaha

zaraab said...

Such a beautiful family photos! Hope the relationship last forever!

Biqque said...

maszuber, muah!

john, kan??? cantekkk!

janggel, we are :)

kak anash, we will! insyaAllah...

twilight, tx :)

na, ye kita mengaku je la yg kita semua comel2 belaka ye...ALLAHUAKBAR!!

diana, the beauty of virtual life that turns out to be a beautiful reality :) when la can meet u niiiii?

zaraab, aminnnnnn :)

Ely Hasrul said...

Jeles! Papi xmo bgn pagi cis

Nuffnang Ads

Subscribe To This Blog