Nuffnang Latest

Tuesday, August 27, 2013

Selamat Hari Raya, Maaf Zahir Batin dari Keluarga Pak Ein

"Selamat Hari Raya, Maaf Zahir Batin dari Keluarga Pak Ein"

Tahun ni tahun ke-6 kitorang beraya sebagai husband and wife yang mana tahun ni turn beraya di Taiping. YEAY! Hehe! Tiap-tiap tahun kitorang adik-bradik dah set, if first day raya rumah kitorang, second day raya mesti rumah mentua. If first day raya rumah mentua, second day raya mesti rumah kitorang. Ha takde main selang tahun nyer, kitorang main selang sehari jer. Kihkih! So secara langsungnya, kitorang akan berjumpa la adik-bradik samada first day raya, or second day raya. Senang sangat set camtu. 

Macam tahun-tahun sebelum ni, kitorang ada sesi bergambar mengikut turutan. Gambar Pak Ein dengan anak menantu, gambar Pak Ein dengan cucu-cucu, dan gambar kitorang adik-bradik serta anak-anak masing-masing. Macam-macam perangai la masa nak bergambar kan, siap halau orang yang datang nak beraya suruh datang lagi sekali semata-mata nak bergambar hahahaha! Tak senonoh langsung!

Kalau beraya kat Taiping, kitorang akan berkumpul kat rumah Kak Ngah, yang mana tahun ni Kak Saba buat nasik ayam dan Ida buat laksa. Ya Allah, dap er! Lepas solat raya, kitorang ke kubur arwah mak, patu kitorang adik-bradik akan terus pegi beraya kat rumah Pak Ein. My stepmom tiap-tiap tahun akan buat bihun sup yang teramat sedap, and Pak Ein akan bakar satay kat tepi rumah. Emmmm dap er! #Untungla ada bapak bisnes satay! Hahaha!

Gambar lengkap Keluarga Pak Ein & bini, serta anak menantu dan cucu.

Family kakak no.1, Kak Saba & Abang Mus dengan 4 orang anak dara, 
Anis Amanina (1), Anis Amni (4), Anis Amalia (3), Anis Amira (2). 
Terpaksa la letak hantaran mahal-mahal sebab duk kat Kedah nun hahaha!

Family kakak no.2, Kak Ngah & Abang Ngah dengan 3 orang anak, 
Adieb Khilfie (3), Adieb Khuzairie (2), Nur Khalida Athirah (1).
(Raya 2 tahun lepas Khilfie dalam perut, tahun ni ada baby girl plak dalam perut Kak Ngah.)

Family abang no.3, Abang Joy & Ida dengan 2 anak teruna,
Mohd Amin (2) dan Mohd Azrie (1). Tatau la bila diorang nak tambah lagi.

Last but not least, anak bongsu Pak Ein (ye saya) serta pasangannya Shahrul,
yang masih berdua setelah keguguran kembar, Nuh Rafael dan Hud Rafael, 
dan dengan kuasa Allah, InsyaAllah ada la rezeki untuk kami lagi :) Doa-doakan ye!

Selamat Hari Raya, Maaf Zahir Batin dari kami, 
Shahrul & Biqque.
Tahun ni temanya Jubah Dubai yang kitorang beli last minute kat Jalan Masjid India.

Note: Sorry tahun ni takde Photo Challenge Balik Raya mahupun Open House Palmiera Cacatoos! Pfft!)

13 holler:

Henry Fox said...

aku baca semua bawak makanan. ko bawak ape biq? ahaks!

tp part bergambar halau org semata2 nk buat cmtu, aku pn ade buat gak. takpn amek cepat2 before org dtg! hahah

Mya said...

selamat hari raya biqque.
insya Allah, i doakan untuk u dan suami :)

btw taiping kat mana.
i pun kat taiping jugak.

Biqque said...

john, aku dah masak utk buka puasa, nasik bukhara serta ayam madu dan salmon in lemon haaaaa. raya aku tak masak apa, aku jadi bos! hahaha!

mya, tx, alhamdulillahhh aminnnn! taiping kat simpang :D taman kota permai sana...

Supermeng Malaya said...

caya lah Pak Ein kacak bergaya di hari raya..

nak try satey pak ein !!

Janggel / Rain said...

Wah bertema Pink, Hijau dan Hitam!

Anash said...

terang dan jelas gambo keluarga
kalerpul
akak tahun nih
tak sempat nak semua berbaju raya bergambo


Biqque said...

meng, pak ein tak leh gelak sbb gigi palsu tak buat lagi hahaha! weh, ko nak makan, pi la tepen...kat rnr simpang tu, ko bgtau aku, nanti aku bgtau dia member nak dtg, aku banjer ko :) ha special nihhhhhh!

janggel, bleh plak tema dua keluarga tu sama hijau nyerrrrr hahaha!

akak, confirm la kena jelas, sume tu print letak dalam frame gantung kat dinding haaaaaa gitew :)

Hulubalang said...

wahhh..aku pon nak merasa satay pak ein...nnt aku sebut nama ko boleh dpt FOC x? hahahaha...

Twilight Man said...

What a lovely family posts. The themed dressings in pink, green and black are interesting indeed.

Biqque said...

HB, kalo ko nak merasa, khas utk ko anak branak jer takpe la, jgn la ko bawak sekampung, mati aku dikerjakan pak ein hahahahaha!

twilight, tx :) need to change the color every year, so that it wont get duplicates on the wall frames hehehe!

zaraab said...

Hope is not too late to wish you Selamat Hari Raya, Maaf Zahir Batin. :D

Chawanna Na said...

Huuiii tu diaaaaaaaaaa....ramai anak menakan..untunglaaaa.. Selamat hari raya kat depaaaa

Ely Hasrul said...

Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin. Duit Raya anak buah sini mana?

Nuffnang Ads

Subscribe To This Blog