Nuffnang Latest

Sunday, April 1, 2012

Japan 101 : Food For Life

 
Our survival kits :
4 packs of instant noodles
20 packs of cereal drinks
33 packs of instant "nasi impit"
2 packs of instant "kuah kacang"
3 packs of instant porridge
250 grams of "serunding" 

And for my host in Japan :
40 sticks of 3in1 Old Town White Coffee Classic
2 double cheese McD burger
1 tin of "kaya"

All well-packed and sealed. Once we are run out of these foods, we'll hentam Japanese food. Hahaha! Wish us luck!

23 holler:

Fabulous Me said...

Wohooo swonok.. Good luck. And take care.. Bile mau berangkat. And brapa hari.

Biqque said...

10 cities in 9 days :) soon...soon...

BlueEwoke said...

Uiiiii mak Jahhhhhh..GIGIH..ni stok mengalahkan bekalan makanan Aqilah nih kekekekkek

bdk2 @ John said...

cheese burger??? seriusly mak jah???

Janggel said...

Jap kompius! macamana double chesse beger tu dah siap pek??? mana gambonye????

word very aku = offss yatim

shah_rule said...

wah resepi ELA dan ELi... haha
banyak bende aku taktau rupanya selain meggi mmg banyak lagi yg segere.. pasni bole ikut.. hehe

Anash said...

well packed on the food
well organised with the bundle-system
huiyoo...
hope your hubby is ok with the 'demam' before boarding to Jpn...



(pesal terasa cam best je jepun nih???-sambil cari duit daun pisang...)

Biqque said...

na, first time kitorang pack sebanyak ni tau! hahaha!

john, burger tu kawan aku mintak. aku TAK PENAH bawak naik flight, ko rasa ok ke? aku kena pack nanti elok2. jgn dituduh aku nak mkn atas flight udah.

janggel, yg tu bakal dipack nanti kat epot. tah ler...tak penah buat nih! risau plak!

shahrule, ha nasik impit tu yg tak tahan tu! jenuh rebus nanti dlm cerek hahaha!

anash, sihat dah dia...harap2 ok. smlm packing mcm nak meniaga plak rasanya hahaha! best la guna plastik tu!

pegi japan, pegiiiiii! u can do it! hahahaha!

Ely Hasrul said...

hoi sikitnye maggi tuh? ke host ade sedia makanan? hahaha mintak 'kaya'? hahha kim slm kt syura.. (ko jumpak dia kan?)

Biqque said...

haah aku duk umah dia nanti 4 hari, nanti aku kim salamkan :)

masMZ said...

omaiiiiiiii..... bape kilo beg nih???? nasik impit 33 packs???? hehehehe.... tetiber rasa cam nak raya.....

Travelholic Awesome said...

tak berat sbb masih berbentuk beras hahaha!

bdk2 @ John said...

ok je. ko mintak paperbag mekdi tu. then, ko balut kaw2 supaya takde bau nnt. then, letak dlm beg galas ko kalo boleh.

aku penah buat dlu burger king. kekeke

Diana Diane Teo said...

Biqque, have a nice and enjoyable trip. 10 cities? Punya main banyak! Mana yang kau pergi?

In btwn, salam dari Vietnam. Heheh

syura said...

Esok kan babe? Gambattene :) see u guys soon..

Ely : mmg jumpa biqque pun :) bila u guys nk dtg sini plak? :) malas nk buat kaya sendiri :p hihi. Host bole masak tp guest tu blk kul brape pun xtau kan :p jln merata..

Biqque said...

ok john, akan kucuba nanti :D

diana, keje gile...tatau la camne nanti hahaha! wah vietnam ye!

syura, see yaaaaaaaaa!

Ely Hasrul said...

aku penah bwk mashie kfc tapi takat masuk indon mmg le bleh lepas sesgt. wrap abis2an wow seramnye takut imigresen ingat serbuk xpatut jek haha..

syura, insyaAllah soon and syura kena la jadik host skin gak :)

Fatt said...

cheq, sudahnye ko bawak ke tak burger tu? nasib baik dia mintak burger, klu dia mintak telur naga separuh masak matilahhh...hahaha

Biqque said...

skin, fatt, lepas burger tu, no hal :)

NMN said...

Biqque, tak yah susah2 bawak nasi impit. Beli nasi segera Jepun lagi sedap. Dalam RM3 je satu bekas. Panaskan dalam microwave... I've been to Japan so many years ago. Tapi masih rindu nak pergi lagi. Enjoy your trip!!

Ikin said...

Kak, brp lama rebus nasi impit tu? nak try jugak lenkali hehe

Biqque said...

lama gile! lebih setengah jam kot! sbb nak betul2 keras gemuk gitu...

Biqque said...

fatt, aku bwak and lepas with flying colors hahaha!

nmn, saje nak save sbb duk umah member 4 hari...but keluar je dari tokyo, kitorang beli gak nasik tiga segi tu :) sedap!

Nuffnang Ads

Subscribe To This Blog