Nuffnang Latest

Tuesday, May 26, 2009

Euro Fun Park : We Go Crazy!

Last Saturday was an awesome jaunt. Dek termakan dengan hasutan Deb, ALL SISTAS, together with our hubbies and boyfriends, went for Euro Fun Park @ Bkt. Jalil!

Attendies:

Deb + Nanzo

Dib + Fyzal + Myra

Me + Hubby

Elly + Arab

Skin + Hasrul + Sami

Sha + Wan Serr + Ajaaz (bukan anak ye, kawan)

And guess what? IT TURNED OUT TO BE A VERY WILD AND CRAZY NITE! Can you imagine? A bunch of 3-series people with 2 babies in hand, went to a “fun fair”, and jumped on those swinging seats and circling horses? Plus, being bamboozled by ALMOST ALL “tikam games” in there?

“Memang macam beruk main bijik saga…” bak kata Elly.

Hahahaha!

Kitorang masuk pun dah pukul 10.30PM. Tak agak-agak, masuk je terus beli token (1 token=RM2), nak main Challenger! Benda ni sebijik macam the Claw I main kat Gold Coast. Duduk atas seat, patu dia swing kiri kanan sampai atas! Dengan perasaan berbelah bagi, si penakut yang berani ni (I la sape lagi), bleh ikut diorang naik benda tu! Ya Allahhhhh!

Masa beratur nak naik benda ni, Deb, Sha, Elly dah langkah naik dulu. Followed by Dib and Fyzal…eh Fyzal? The only guy yang brani naik! Hubby tak nak sebab dia kata dah naik dulu kat GC. Eceh! Baby Myra mana? Myra dijaga oleh Wan Serr, bf si Sha. Haha! Then paling last skali, I la.

Duduk je atas seat tu, terus lock. Tapi tak ketat!!! I dah cuak dah masa ni. Tanya adik tu, dia ckp ok, ok, kuat. Dang! I dah jerit-jerit kat Deb that this is all her fault! (Elly, Sha, Dib, Fyzal duduk depan I ngan Deb. So we were facing each others la.)

Tetiba benda tu uplifted. Masa ni I ngan Deb dah start jerit. Ya Allah, I dah tau perasaan nyer camne, so I dah tau how scared it will be. Then it slowly swing to the front and back, anddddd at the same time, seats tu (in bulatan) akan turut berpusing! Owh god!

“Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ya Allahhhhhhhhhhhh ya ampunnnnnnnn astaghafirullahhhhhhhh” semua kuar dari mulut I (such a drama queen kan?).

The rest, I don’t even care to remember sebab sepanjang benda tu dok swing, I PEJAM MATA! The only thing I nampak (ada bukak sekali dua) si Fyzal dok tunjuk-tunjuk I kat diorang then gelak! Kahkahkahkah! Sebab muka I cuak gile! Diorang sume gelak okkkkkkk! Kahkahkahkah! Terus diorang tak takut sebab dok gelakkan I. Bleh tahan gak la…

Turun je, terus buat muka cool…diorang tak abih-abih gelakkan I lagi. Siap rambut dah kusut masai, esp me and Deb. Haha!

Lepas naik Challenger tu, semua cam cabar masing-masing naik Vortex. Yang ni laaaaagi seribu kali macam celaka. Dah la tinggi, pusing 360degree, at the same time, seat tu pun pusing lagi 360degree! Ha sape brani??? (Again, benda ni pun ada kat Gold Coast, tapi tak brani naik!)

So kitorang pass je la benda tu. Kitorang tukar lagi token, gi main tikam-tikam. Bak kata Sha, Wan Serr slalunyer bertuah. So I kasi duit kat dia, biar dia main. Tapiiiiiii punya la hebat dan kejamnyer Euro Fun Park ni, satu pun tak kena! Memula dia main baling dart. Tak kena belon, bleh plak kena tiang kotak tu! Terer gile! Patu main tembak-tembak. Bullet ke mana, ring ke mana. Tipu siut!

Frustrated with the skill-game, kitorang tukar plak duit main baling bola ping pong. Lagi cam haram! 15 kali try, dapat satu je! Terer betul sape buat statistic game tu! Serius penipuuuuuuu! (Lebih kepada kitorang la yang tak sedar diri ditipu…kahkahkah!)

Tak puas hati lagi, tukar lagi duit! This time around kitorang main lucky number plak! Amik 10 kertas, bukak, satu pun tak kena! LAGI LA PANASSSSS! Kahkahkahkah! Gile penipuuuu! Sampai Deb tetiba buat cam KENA la number tu, budak pompuan tu cam terkejut, as if memang sebelum ni memanga TAKKAN ada la orang yang menang! Haha!

Setelah beberapa membuat aksi ala stalker (me and Sha) kat Myra, kitorang pun gerak ke Merry-Go-Round. Dari kecik, memang teringin sangat nak merasa. So yang bini-bini ni semua bleh la plak naik benda alah ni. Hahahaha! Tak puas ngan kuda, naik plak cawan berpusing sampai pening. Buduh!

Memang tak tahan la…semua gelak cam tak sedar diri. Dah la berpeluh! Amik gambar sana sini. Tak cukup dengan fun fair, lepak minum, gelak sampai pagi. Adeh…dah lama tak buat benda gile macam ni. SUMPAH BEST!

THANKS ALL! WE REALLY NEED IT!

P/S: Gambar? Credits to Deb! Tgk kat Deb's Album.

5 holler:

dibitz said...

best gilerrrrrrrrrrrrrrrr!!!

biqque said...

exactly!!! tak sia2 termakan pujukan deb! hahaha!

Zaff said...

wah! dekat ngan umah kitorg, tapi tak terfikirpun nak pegi.. nak ajak opielah! hehehe

biqque said...

i pun tak terpikir sampai la Deb ajak kitorang sume pegi! mmg mcm orang gile! hahahaha!

i think dah abis la zaff :|

debyG! said...

i had blast!!!!! korang paling best.. hehehe..

next outing, jom??? hehehe...

Nuffnang Ads

Subscribe To This Blog