Nuffnang Latest

Sunday, May 17, 2009

2009 Mutua Madrilena Madrid Open : Final!

YESSSSSS! NADAL WON! MEANS, FED WILL MEET NADAL TONITE IN FINAL!

Nadal is really an energetic player and no doubt, thats what makes him the One. Game Nadal ngan Djokovic semalam HARUS mendapat pujian and personally, I rasa that was the best game for Madrid Open! Sangat-sangat hebat! Dua-dua tak putus asa nak dapat point. Nadal yang dah ketinggalan, dapat balik point tu sampai tie break. (3-6, 7-6, 7-6) Gile!

This tournament (Madrid Open), sangat-sangat menguji Nadal...laluan yang dia kena tempuh, betul-betul sukar. Unlike Federer, Rafa tak banyak menang mudah. Tapi setelah menang suku akhir, separuh akhir, dan malam ni final, memang tabik la kat Nadal. Letih tuuuuu!
(ATP memang gile, rehat sehari je???)

But
, looking at him, Nadal ni memang ada masa depan (semua tau dia King of Clay, tapi lepas menang Hard Court, semua dah nganga). Plus, he still young. Umur 22, lengan besar sebelah, main tak penah putus asa, tak penah marah-marah or frustrated...he really deserved it (ok la, sebab Fed memang main strategy...dia tak main force. Dan kelebihan Fed, dia je yang amik single-handed backhand, player lain sume amik double-handed backhand).

Cuma satu je la, this time, Nike dah tak kasi baju sleeveless (see below pic). So Nadal nampak cam budak baik je pakai polo T (see above pic). Tak best lah!

P/S: Tengok la habit Nadal ye, "butt picking" (tarik sluar dalam terselit) everytime nak serve or return. Patu dia akan pegang hidung, selit rambut kiri, pegang hidung balik, selit rambut kanan plak. Paling pelik, 2 botol air mesti disusun satu atas, satu bawah, and he will definitely put them back at the same spots, every time lepas dia minum.

2 holler:

Shah said...

yeye, nadal menang! malam ni Fed kalah ni. hahaha....jgn nangis

biqque said...

eleh! mmg i dah budget nadal akan menang pun...cuma cam sebab i suka fed lagi dari nadal, saje je nak fed menang :D

Nuffnang Ads

Subscribe To This Blog